Sill and Sound

Korenbeek 161 2020

Woongebouw
Brussel

Een woongebouw bestaande uit drie etagewoningen. Aangezien het perceel erg smal is moest er iets bedacht worden om de ruimte maximaal te benutten. Alle appartementen beslaan anderhalve verdieping, waardoor de woningen in elkaar passen als stukjes van een Chinese puzzel. Meer

Een woongebouw bestaande uit drie etagewoningen. Aangezien het perceel erg smal is moest er iets bedacht worden om de ruimte maximaal te benutten. Alle appartementen beslaan anderhalve verdieping, waardoor de woningen in elkaar passen als stukjes van een Chinese puzzel. Alle drie slaapkamer appartementen profiteren van de voordelige ligging op het zuiden en het noorden, inclusief een terras met uitzicht op de tuin. De unieke gevel aan de zuidkant van het gebouw is gemaakt van polycarbonaat. Dit vergroot de toevoer van natuurlijk licht in de slaapkamers en biedt tegelijkertijd privacy omdat het materiaal niet doorschijnend is. De ruimte tussen het gebouw en het polycarbonaat zorgt voor een continue ventilatie van de gevel.

Foto’s door François Lichtlé.

Ontdek meer op:

Archdaily
Architectura
Archello


Ushi 2021

Zomerhuis – Werk in uitvoering
Ushi, Armenië

Dit zomerhuis staat in het Armeense dorp Ushi. Het doel is om de nieuwe aanbouw zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij de bestaande constructie. Meer

Dit zomerhuis staat in het Armeense dorp Ushi. Het doel is om de nieuwe aanbouw zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij de bestaande constructie. Dit huis maakt deel uit van een groter stedenbouwkundig project waarbij verlaten en half gebouwde huizen in de buurt overgenomen worden om ze met zo min mogelijk werkzaamheden te voltooien en bewoonbaar te maken. Het uitganspunt van dit project is het opnieuw evalueren van het stedelijk landschap uit het Sovjettijdperk en hulp bieden bij het verbeteren van het algehele landschap.


COAF smart Campus 2022

Competition
Armavir, Armenia

Competitional project for the COAF SMART Campus in Armavir, Armenia Meer

Architecture and its integration in a remote and desert site are the main questions that our proposal tries to address.

We believe that the project should reflect the COAF’s horizontal and diffusive activities within the region and the social environment it operates in. Our approach revolves around working horizontally, with blurred limits, stressing the potential expansion of the smart campus’ activities.

Thus, the aim is not to create an architectural beacon, nor to be in contrast with the natural environment. This approach leads to having a free, undetermined and infinite form of architecture that adheres to the language of the “topos” and its anonymity: the imperceptible scale of the site and its unlimitedness.

We extend the original concept of COAF’s Debet campus further in terms of integration and harmony with the natural site to achieve a continuous shifting between inside and outside. This interaction and transparency offer a bright and inspiring atmosphere for visitors and learners and ensure complementarity between each educational facility.

Our main idea is manifested through the form of the dome – a roof naturally emerging from the site and covering different places and different facilities; the roof being a sort of an extension of the given environment. Thanks to the slope, the emerging dome floats at 4-5m above the ground, so it offers the spaces continuous and panoramic views over the landscape. The curved roof has multiple openings above the spaces and internal gardens.

The facilities are distributed and grouped into three different entities. Each entity acts as a pavilion with its proper ambience and characteristics as host to the different activities. While the gap between these volumes represents the outline of COAF’s Debet building and creates here an outside with the borders of an inside, and transforms a familiar interior to an interstitial space, a sort of non-building, stressing the ambiguous relationship between the outside and the inside, the built and the unbuilt, in order to experiment with visible and potential connections and complementarity. The inner open space becomes an active corridor linking the classrooms and the different facilities to each other, reflecting the dynamics of the smart center. For rainy/snowy seasons, an underground passage connects these facilities.

The smart center is accessible through a bridge which merges into a network of multilevel pathways for a walking tour around the buildings and on their green roofs. The Argo lands are located on a sloped part of the site; they are south-oriented and are in direct connection with the smart center’s inner open space.


Bouche 2021

Specialty Coffee
Brussels, Belgium | Completed

Val-au-Bois 2022

Villa
Kraainem

Dit project is te vinden in een bosrijke, maar luidruchtige omgeving, grenzend aan de Brusselse Ring. Een glazen pui op het zuiden dat zich uitstrekt over twee etages, zorgt in het woongedeelte voor een ononderbroken uitzicht op het landschap. Meer

Dit project is te vinden in een bosrijke, maar luidruchtige omgeving, grenzend aan de Brusselse Ring. Een glazen pui op het zuiden dat zich uitstrekt over twee etages, zorgt in het woongedeelte voor een ononderbroken uitzicht op het landschap. De binnentuin vormt op een natuurlijke manier een uitbreiding van de ruimtes op de begane grond (woonkamer, zwembad) en zorgt voor een warme sfeer in de kamers op de 1e verdieping.


Grikoryan House 2021

Particuliere woning – Doorlopend
Mechelen

Uitbreiding van een woonhuis in de Belgische stad Mechelen. Tijdens de uitvoering van dit project is aandacht besteed aan het ontwikkelen van de ruimtes die ontstaan door het samenvoegen van de bestaande woning met de aanbouw. Meer

Uitbreiding van een woonhuis in de Belgische stad Mechelen. Tijdens de uitvoering van dit project is aandacht besteed aan het ontwikkelen van de ruimtes die ontstaan door het samenvoegen van de bestaande woning met de aanbouw. De verschillende niveaus, de verticale circulatie en de doorgangen die hierdoor ontstaan zijn allen gericht op een glazen pui om het contact met de natuur te behouden. De openingen in de voorgevel worden omkaderd door een laag bakstenen. Dit geeft het huis een plaatselijk karakter.


Ivanyan

Housing for Displaced Armenians
Republic of Artsakh | Ongoing

Artsakh Toun is a housing project for internally displaced people after the 2020 Artsakh war. Meer

Artsakh Toun is a housing project for internally displaced people after the 2020 Artsakh war. The pilot features ten houses from prefab panels from Dubai that have been assembled on site. The houses meet all contemporary standards of quality in terms of insulation, ventilation, and internal divisions, ensuring the quality of life for the inhabitants and meeting the needs of the local people. The project brings a fast solution to the refugee housing problem through a new technology that also ensures quality.


Cascade Gardens 2021

Woongebouw
Jerevan

Dit woongebouw zal verrijzen in de wijk ‘Verin Antarayin’ in de Armeense hoofdstad Jerevan. Het heuvelachtige karakter van de wijk zorgt voor een prachtig uitzicht op de stad en de berg Ararat. Meer

Dit woongebouw zal verrijzen in de wijk ‘Verin Antarayin’ in de Armeense hoofdstad Jerevan. Het heuvelachtige karakter van de wijk zorgt voor een prachtig uitzicht op de stad en de berg Ararat.

De uitgangspunten bij de realisatie van dit project zijn als volgt:

  • Bij de aanleg moet er rekening worden gehouden met de topografie van het gebied en een beoogd stuk groen tussen de verschillende gebouwen van het wooncomplex.
  • De aanleg van een voetgangerspad dat van het noorden tot het zuiden van het complex loopt en de groene gebieden doorkruist, bevordert een relatie tussen de bewoners en hun directe omgeving.
  • Het creëren van appartementen van diverse soorten en formaten om tegemoet te kunnen komen aan de behoeften van verschillende type bewoners, met als doel dit project ook te laten passen in de rest van de (sociale) omgeving.
  • Om de milieu-impact van het project zoveel mogelijk te minimaliseren, zullen er grote groengebieden in en rondom het complex worden aangelegd.
  • Een goed doordachte algemene indeling moet er voor zorgen dat elk appartement in het complex een panoramisch uitzicht heeft.

Craetveld

Kindergarten/Clinic
Brussels, Belgium | Ongoing

WWTP Ghazir

Afvalwaterzuiveringsinstallatie
Libanon

De installatie ligt op het laagste punt in een vallei: een gegeven dat ervoor zorgt dat er in dit project rekening gehouden moet worden met een uitzicht van bovenaf. Ook vanaf de twee zijdes van de vallei is er direct uitzicht op de afvalwaterzuiveringsinstallatie. Meer

De installatie ligt op het laagste punt in een vallei: een gegeven dat ervoor zorgt dat er in dit project rekening gehouden moet worden met een uitzicht van bovenaf. Ook vanaf de twee zijdes van de vallei is er direct uitzicht op de afvalwaterzuiveringsinstallatie.

Het is niet onze bedoeling om de technische gebouwen te bekleden met lokale en traditionele materialen om het gebouw in de stedelijke omgeving te integreren, maar juist om de gebouwen zoveel mogelijk op te laten gaan in de natuurlijke omgeving, zodat de vallei het landschap domineert.

Onze ideeën bij dit project zijn erop gericht om:

  • Het voortbestaan van de vallei te verzekeren door de gebouwen opnieuw vorm te geven.
  • Te zorgen voor een voortzetting van de natuurlijke omgeving door het creëren van begroeide daken.
  • Het opnieuw uitvinden van een infrastructuur waar zowel het natuurlijke landschap een deel van uitmaakt, als ook het stedelijke weefsel.

De weg die nu bedoeld is voor vrachtwagens en dwars door het project loopt kan later dienen als een pad voor het publiek om de installatie te bezoeken. Zo’n bezoek kan bijdragen aan bewustwording rondom milieuproblematiek.


NPAK

Competitie
Jerevan

MANIFEST — Het plan voor een nieuw ontwerp voor het Armeense Centrum voor Hedendaagse Experimentele Kunst (NPAK) geeft ons de mogelijkheid om de ruimte te bekijken met een frisse blik en het voor ons te zien als een geheel waar betekenisvolle connecties ontstaan. Meer

MANIFEST


Het plan voor een nieuw ontwerp voor het Armeense Centrum voor Hedendaagse Experimentele Kunst (NPAK) geeft ons de mogelijkheid om de ruimte te bekijken met een frisse blik en het voor ons te zien als een geheel waar betekenisvolle connecties ontstaan.

Met ons ontwerp willen het gebouw erkennen als modern erfgoed en de energie die het uitstraalt een boost geven met architectonische uitbreidingen en doelgerichte aanpassingen. Een land als Armenië heeft een aanzienlijke erfenis van voornamelijk verlaten of onderbenutte modernistische Sovjetgebouwen. Het NPAK-project laat zien dat het essentieel is om een nieuwe manier te ontwikkelen om de heropleving en re-integratie van dergelijk erfgoed mogelijk te maken. Dit kan door te experimenteren met moderne architectuur, mensen te stimuleren middels hun omgeving en door verschillende materialen te gebruiken.

Het huidige gebouw blijft tijdens dit proces onze hoofdinspiratiebron, zodat een modieus ontwerp - en daarmee ook een temporeel ontwerp – wordt vermeden. Dit zou toekomstige generaties tevens kunnen motiveren om de waarde en de potentie van deze gebouwen te erkennen en deze erfenis te zien als een architectonische norm en onderdeel van modern erfgoed.

HET PROJECT


Door doelgericht en exact te werk te gaan kan het project met een beheersbaar budget worden uitgevoerd. Het hoofdgebouw is bedoeld voor de algemene bezoekers (het theater, de tentoonstellingshallen, etc.) en het aangrenzende gebouw voor de deelnemers van verschillende programma’s (workhops etc.). Er is altijd op elke verdieping de mogelijkheid om te interacteren: de circulatie en de toegankelijkheid zijn hierop ontworpen.

De multifunctionele ruimtes kunnen binnen een mum van tijd omgevormd en gereorganiseerd worden en kunnen zich dus makkelijk aanpassen aan verschillende programma’s en functies binnen het museum. De geënte trappen, die staan voor de dynamiek van het project, veranderen van aard tijdens het beklimmen van de verdiepingen. Door achtereenvolgens binnen- en buitenruimtes te doorkruisen, schuift de trap tussen de verdiepingen door waarna de reis uiteindelijk eindigt op het dakterras/wintertuin.

Het ontwerp betrekt het publiek en de resterende omgeving op twee manieren:

  • Door de verschillende delen van de begane grond open te stellen voor voetgangers: zowel fysiek als visueel.
  • Door een beeldentuin te creëren die een voortzetting is van het ontwerp van het gebouw en waarin twee losse delen van de buurt met elkaar verbonden worden.

Village House

Residential house - Ongoing
Ushi, Armenia | Ongoing

This summer house called "Pahakadun" is located in the village of Ushi, Armenia. This is a project to reconstruct and adapt an existing one-story half-constructed Soviet-era building. Meer

This summer house called "Pahakadun" is located in the village of Ushi, Armenia. This is a project to reconstruct and adapt an existing one-story half-constructed Soviet-era building. This is part of a larger urban planning project, which is based on the reconstruction of existing abandoned and half-constructed houses in the neighbourhood․


Seven

Café/restaurant
Brussels, Belgium | Ongoing

Cup 28° 2022

Coffee shop
Brussels, Belgium | Completed

This project of developing a new design and renovation of an existing cafe includes interior decoration and furniture design works. Meer


Ixelles 101

Extension
Brussels, Belgium | Ongoing

Guest House

Residential house - Ongoing
Ushi, Armenia | Ongoing

Haerne

Uitbreiding van een modernistisch gebouw
Brussel

Dit gebouw verrees in 1932 en werd ontworpen door de architect Paul EENENS - met een gele bakstenen gevel en een licht hellend dak. Meer

Dit gebouw verrees in 1932 en werd ontworpen door de architect Paul EENENS - met een gele bakstenen gevel en een licht hellend dak. De uitbreiding staat in schril contrast met het oorspronkelijke gebouw: het is niet tastbaar, heeft geen specifieke stijl en is een ademend, levend en evoluerend wezen.


Belgian Crystal Museum

Doorlopend
Brussel

Een nieuw kristalmuseum in het centrum van Brussel. Meer

Een nieuw kristalmuseum in het centrum van Brussel.

Hier is een unieke collectie te zien van kristallen kunstwerken en de sculpturen van Louis Leloup.


Kafei Sablon

Assian coffee shop & bakery
Brussels, Belgium | Completed

Wide Awake 2022

Specialty Coffee - Shop
Brussels, Belgium | Completed

Jules Malou

Residential
Brussels, Belgium | Ongoing

Rue de la Bourse

Restauratie
Brussel

Het hoofddoel van dit project is om de oorspronkelijke luifels opnieuw te creëren op basis van historische documenten. Deze ingreep zorgt voor een continuïteit in het straatbeeld van de Rue de la Bourse. Meer

Het hoofddoel van dit project is om de oorspronkelijke luifels opnieuw te creëren op basis van historische documenten. Deze ingreep zorgt voor een continuïteit in het straatbeeld van de Rue de la Bourse. Dit project maakt deel uit van een stedelijk her-evaluatieproject met betrekking tot de omgeving van het Beursgebouw in het centrum van Brussel. Ook de transformatie van vitrines, de renovatie van vele commerciële ruimtes en de restauratie van beschermde gebouwen, maken deel uit van dit project.


Kafei Dansaert

Assian coffee shop & bakery
Brussels, Belgium | Complated